Inhouse Engineering & Productie van Impellers


Maintenance Partners produceert open en gesloten impellers (2D & 3D). Dankzij onze state of the art faciliteiten en engineering afdeling kunnen we het volledige proces inhouse uitvoeren (van scannen, redesign en modeleren tot produceren). We kunnen impellers leveren als spare parts, maar ook volledig geassembleerde rotoren. 

Maintenance Partners Impeller Manufacturing - Incoming 920Voorbereiding: Demontage & Engineering

Demontage

Na receptie en demontage van de compressor rotor in onze werkplaats wordt een uitgebreide niet-destructieve inspectie uitgevoerd. Hierbij kunnen materiaalanalyses en dye penetrant-, ultrasone-, of magnetic particle tests uitgevoerd worden.

Na NDT wordt een rapport en een reparatievoorstel gemaakt. Wanneer impellers niet gerepareerd kunnen worden stellen we voor040_MP-19-05-2015-0040 nieuwe impellers te leveren op basis van redesign en modeleren.

Engineering

Afhankelijk van de vereisten van de klant en de toepassing van de rotor kunnen er in het reparatievoorstel ook modificaties en upgrades opgenomen worden die de duurzaamheid en efficiëntie verhogen. De voorgestelde verbeteringen zijn altijd gebaseerd op proces-, operationele- en onderhoudsgegevens.

Maintenance Partners Impeller Manufacturing - Engineering 460Om vast te stellen welke verbeteringen haalbaar of noodzakelijk zijn maakt ons engineering team gebruik van fluid dynamic software. Hiermee wordt een simulatie gemaakt van de rotor en kan het effect van aanpassingen vooraf berekend worden.

Daarnaast kan een analyse gemaakt worden van het dynamische rotor gedrag. In deze analyse worden de invloeden van lagerontwerp, de rotorstructuur en procesinvloeden als temperatuur, flow en fluid berekend.

Productie

De productieprocedures en tekeningen vormen de basis voor de eerste stap van het productieproces: het pre-machineren van het ruwe materiaal. De werkplaats van Maintenance Partners beschikt over state of the art equipment voor lassen, inductie verwarmen en machineren. Hierdoor kunnen impellers in house geproduceerd worden met grote precisie.

Na het machineren worden de nieuwe impellers en as samengebouwd. Impellers worden doorgaans door middel van een shrink-fit op de as gemonteerd aan de hand van berekeningen van interference stress effecten. Verbeteringen als beschermende coatings kunnen worden aangebracht nadat de as en impeller(s) zijn samengebouwd.

Kwaliteitscontrole

De kwaliteit van impellers wordt geborgd door een spin test en non destructieve testen (NDT).

Geassembleerde rotoren worden  wordt geïnspecteerd door middel van NDT en vervolgens gebalanceerd op hoge toeren in onze rotorshop. Het balanceren wordt doorgaans bijgewoond door de klant.

Maintenance Partners Impeller Manufacturing - High Speed Balancing 920

Onsite werkzaamheden & commissioning

Naast het produceren impellers en assembleren van rotoren biedt Maintenance Partners ook een complete field service met demontage, montage en commissioning.

Waarom MP?

Onze spare parts worden geproduceerd volgens de strengste eisen en zijn 100% compatibel. De hoogste turbomachinery standaarden worden gecombineerd met een diepgaande kennis van materiaalspecificaties, productiestandaarden en toleranties:

  • Snelle levertijden
  • Inhouse engineering
  • Inhouse productie
  • Inhouse high speed balancing
  • Onsite installatie & commissioning

Meer informatie

Wilt u meer informatie over rotor reparaties of het produceren van impellers? Bel ons op +32(0)3 541 7140 of stuur ons een bericht.