Lasreparaties

Lasreparaties en -herstellingen kunnen cruciaal zijn bij het verlengen van de levensduur van slijtdelen in diverse roterende machines. De standtijd van machines kan hierdoor verlengd worden, wat leidt tot minder productieverliezen.

 

Lasreparaties bij Maintenance Partners

Maintenance Partners beschikt over een volledig uitgeruste lasafdeling met gekwalificeerde lassers, materiaalspecialisten en lasingenieurs.

Dit biedt ons de mogelijkheid om manueel te lassen (TIG, Electrode, MIG-MAG) en te brazeren. Daarnaast is onze lasrobot beschikbaar om 24/24 zeer gelijkmatig TIG en MIG-MAG te lassen aan assen met een gewicht tot 13 ton.

De lasafdeling van Maintenance Partners kan in alle posities lassen, waardoor ook geometrisch complexe stukken gelast kunnen worden.

 

Kwaliteitswaarborging lasreparaties door inhouse Engineering afdeling

Iedere lasreparatie die Maintenance Partners uitvoert krijgt een eigen kwaliteitsopvolging door gekwalificeerde lasingenieurs. Zowel tijdens als na het afronden van de herstelling controleren onze eigen NDT specialisten het laswerk door middel van Dye Penetrant Inspection, Magnetic Fluorescent Inspection, ultrasone inspecties en PMI & hardheidsmetingen.

 

Toepassingen

De lasafdeling heeft jarenlange ervaring met diverse lasreparaties (onder andere door oplassen, aanbrengen stelliet / stellieteren, scheurreparaties, brazeren, …) aan diverse machines, slijtdelen en slijtstukken zoals:

Assen en rotoren Pompwaaiers / Impellers Rotary ovens Grijpers
Lagerplaatsen Shredders, Brekers en Crushers Collectoren Archimedes Schroeven en Schroefpompen
Draaisluizen / Rotary Valves Kleppen Loopwielen Droogtrommels
Casings Decanters Mixers

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over lasreparaties? Stuur ons een bericht via het onderstaande formulier of bel ons +32(0)3 541 71 40

    Velden met een * zijn verplicht in te vullen.

    Mr.Ms.