Over Howden Maintenance Partners

Missie en waarden

Het doel van Howden Maintenance Partners is om de best mogelijke oplossingen te bieden voor roterende machines aan haar klanten in alle takken van de industrie tegen een optimale kost. De Rotating en Turbomachinery Business Units zijn gericht op specifieke industrieën en activiteiten en zijn paraat om elke uitdaging aan te gaan. Dit laat iedere Business Unit toe om zich te specialiseren en de beste oplossingen te bieden aan haar klanten.

Onze doelstellingen zijn samengevat in onze missie die luidt als volgt:

“We voldoen aan de hoogste verwachtingen van onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden door het leveren van betrouwbaarheid en engineered services,  gespecialiseerd op roterende machines

Maintenance Partners’ missie wordt ondersteund door de bedrijfswaarden: Expertise, flexibiliteit, respect, innovatie, gedrevenheid en dynamiek.

Geschiedenis

Maintenance Partners werd opgericht in 2001 na een management buy-out uit de ABB Service groep. In April 2009 werd Maintenance Partners overgenomen door Mitsubishi Heavy Industries en werd deel van de MHI Groep.

In februari 2014 vormden Mitsubishi Heavy Industries LTD en Hitachi LTD het nieuwe bedrijf Mitsubishi Hitachi Power Systems (of MH Power Systems). MHPS richt zich op de energiesector.activities.

Tweede Management Buy Out

In November 2015 nam het Belgische management het bedrijf voor 100% over door middel van een management buy out procedure.

In 2016 werd Maintenance Partners France opgericht om de Franse markt te ontwikkelen.

Op 30 april 2021 werd Maintenance Partners overgenomen door Howden.