Shredders

Zoekt u een efficiënter en meer flexibel alternatief voor de constructeur van uw shredders? Als merkonafhankelijk service bedrijf is Maintenance Partners uw partner voor het reviseren en repareren van diverse types industriële shredders en scharen.

We werken onder andere aan fijnbrekers, grofbrekers, hakselaars, versnipperaars, rotorscharen, enkelassige- & meerassige shredders, raspers, …) uit diverse sectoren zoals metaalverwerking, vleesindustrie, wegenbouw, mineralen, afvalverwerking, schroot- en recyclage, beton- en cementindustrie, hout- en tuinbouw en de bouwsector.

Hoofd Technische Dienst: “Ik kan steeds rekenen op Maintenance Partners en ik ben altijd gerust dat alles in orde komt” 

🔍

Total Cost of Ownership

Engineered Services

Transparantie

Verlaag de kosten van uw shredders dankzij onderdelen van hoge kwaliteit Ondersteuning door eigen engineering afdeling voor lasherstellingen & materiaalverbeteringen Maintenance Partners werkt in volledige transparantie en als partner aan uw machines


Slijtdelen & Wisselstukken

De standtijd van shredders wordt voornamelijk beïnvloed door de kwaliteit van de slijtdelen. Maintenance Partners levert alle types slijtdelen voor shredders:

 • Messen (shear blades)
 • Statische tanden (rakes)
 • Slijtplaten
 • Bekledingsplaten (liner plates)

Vanwege de slijtvaste eigenschappen worden slijtdelen voor shredders in veel gevallen door Maintenance Partners geleverd in Hardox® materiaal. Afhankelijk van de toepassing van de shredder kunnen in overleg met de klant andere materialen geselecteerd worden.

Naast slijtdelen biedt Maintenance Partners ook oplossingen voor andere wisselstukken en componenten zoals:

 • Assen
 • Koppelingen
 • Lagers
 • Tandwielkasten & Reductiekasten
 • Elektromotoren

Revisies & Herstellingen van shredders

De technici van Maintenance Partners hebben jarenlange ervaring met het reviseren van shredders. Een reparatie of overhaal van een shredder begint met een inspectie, gevolgd door inspectierapport met een reparatievoorstel.

Na goedkeuring van het reparatievoorstel begint de eigenlijke reparatie of overhaal. De revisie kan bestaan uit de volgende items:

 • Reinigen
 • Zandstralen
 • Voorbereiden van technische tekeningen voor machinale bewerkingen
 • Machineren van onderdelen (lagerhuizen, rotoren, messen, etc.)
 • Oplassen lagerplaatsen
 • Verbussen assen
 • Balanceren van roterende onderdelen
 • Coaten van roterende onderdelen
 • Montage
 • Afstellen volgens juiste spelingen
 • Coaten van exterieur
 • Testen & Opmaken eindrapportage

Maintenance Partners biedt ook lasreparaties aan shredders. Het is onder andere mogelijk om op te lassen met slijtvast materiaal of een laag wolfraamcarbide aan te brengen. Lees meer over lasreparaties op deze pagina.

Naast de reparatie van de shredder kunt u bij Maintenance Partners ook terecht voor inspectie en herstelling van de aandrijving. Ga voor meer informatie naar de pagina’s over elektromotoren en tandwielkasten.

 

 

Engineered Services: Ondersteuning door eigen engineeringafdeling

Maintenance Partners beschikt over een eigen engineering afdeling die herstellingen aan shredders ondersteunt.

Iedere lasreparatie die Maintenance Partners uitvoert krijgt een kwaliteitsopvolging door gekwalificeerde lasingenieurs. Zowel tijdens als na het afronden van de herstelling controleren NDT specialisten het laswerk door middel van Dye Penetrant Inspection, Magnetic Fluorescent Inspection, ultrasone inspecties en PMI & hardheidsmetingen.

 

Verbeteringen ontwerp & materiaal

De engineering afdeling laat ons bovendien toe om verbeteringen in ontwerp en materiaal toe te passen. Een ontwerp en/of materiaal wat aangepast is aan de toepassing van de shredder kan de standtijd verder verlengen.

 

 

Klant aan het woord: “Ik kan steeds rekenen op Maintenance Partners en ik ben altijd gerust dat alles in orde komt”

We spraken het hoofd technische dienst van een van onze klanten en vroegen naar zijn ervaringen met Maintenance Partners: 

Wat zijn de voornaamste uitdagingen voor uw afdeling? “De voornaamste uitdaging voor de technische dienst is het draaiend houden van het machinepark. Dat lukt goed, we hebben per jaar maar 3 tot 4 onvoorziene interventies.”

 Hoe lang werkt u al met Maintenance Partners als leverancier? “Zelf ben ik 1 jaar in dienst, maar we werken zeker al zo’n 6-7 jaar met Maintenance Partners”

 Voor welke diensten doet u een beroep op Maintenance Partners? “Het meeste onderhoud doen we zelf, maar voor de grotere zaken zoals hamermolens en shredders doen we een beroep op Maintenance Partners. Voor andere zaken zoals het machineren van een as gaan we ook naar Maintenance Partners. Verder hebben we een technieker van Maintenance Partners bij ons vast op site.”

 Hoe maakt Maintenance Partners het verschil ten opzichte van andere leveranciers? “Ik kan steeds rekenen op Maintenance Partners en ik ben altijd gerust dat alles in orde komt. De techniekers leveren goed werk. Daarnaast is het makkelijk om mensen te bereiken dankzij de korte lijnen.”

 

Contacteer ons

Wilt u meer weten over revisies van shredders of de mogelijkheden om de standtijd van uw slijtdelen te verlengen? Bel ons op het nummer +32 (0) 9 223 4126 of stuur een bericht via het onderstaande formulier:

  Velden met een * zijn verplicht in te vullen.

  Mr.Ms.