Wrap up: Maintenance Partners 1 jaar na management buy out


Breaking News Management Buy Out Maintenance Partners
Op 16 november 2015 werd de overname van het bedrijf voor 100% door directie van Maintenance Partners door middel van een MBO (management buy-out) bekendgemaakt. Sinds de MBO heeft Maintenance Partners niet stilgestaan, enkele highlights van de afgelopen 365 dagen:

Mei 2016 – Oprichting Maintenance Partners France

Maintenance Partners France SAS in NantesIn mei werd een nieuw bedrijf aan de groep toegevoegd: Maintenance Partners France SAS. Met het nieuwgevormde bedrijf brengt Maintenance Partners zijn ervaring op het gebied van turbomachines (stoomturbines, compressoren en generatoren) naar de Franse markt en wordt de expertise en knowhow van Leroux et Lotz Turbomachines verworven.

Het bedrijf LLTM bestaat 10 jaar en heeft sterke kennis op het gebied van stoomturbines, projectmanagement en upgrades van turbomachines. Ondertussen is MP France sinds de oprichting gegroeid van 12 naar 16 werknemers.

Juni 2016 – Installatie Hermle 5-assige CNC machine & herinrichting Machinewerkplaats

De laatste jaren heeft Maintenance Partners sterk geïnvesteerd in de vernieuwing en modernisering van het machinepark. In 2015 en 2016 werden onder meer de Toss Varnsdorf WNH 13 kotter-freesbank en de Weiler E110 draaibank toegevoegd aan het machinepark.

Maintenance Partners Machineshop JUN2016 1650

 In juni 2016 werd het machinepark verder uitgebreid met de Hermle C42U 5-assige CNC machine. Met dit 5-assige bewerkingscentrum kunnen zeer complexe draai- en freeswerken worden uitgevoerd, zoals het produceren van 3D impellers.

Lees meer over de machinewerkplaats op https://maintenancepartners.com/nl/oprichting-machinewerkplaats-mp/

September 2016 – Deelname project Leren op de Werkvloer

Samen met twee scholen en acht industriële bedrijven lanceerde Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland dit schooljaar drie verkennende projecten als opstap naar duaal leren. Tijdens een kick-offmoment werd een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Kamer Antwerpen-Waasland, het Stedelijk Lyceum Meir uit Antwerpen en het Gemeentelijk Technisch Instituut uit Beveren. Het proefproject wordt uitgerold in drie opleidingen: de sense-richting Productie- en procestechnologie, en de 7de jaarsopleidingen Industrieel onderhoud en Pijpfitten, lassen en monteren.

Lees meer op https://maintenancepartners.com/nl/mp-stapt-in-proefproject-leren-op-de-werkvloer/

Oktober 2016 – Open Bedrijvendag in vestiging Zwijndrecht

Op 2 oktober nam de vestiging Zwijndrecht deel aan de Open Bedrijven Dag. De deelname was met meer dan 1100 bezoekers een groot succes!

maintenance-partners-open-bedrijven-dag-zwijndrecht-2016

 

November 2016 – Oprichting Maintenance Partners Middle East for Maintenance Equipment LLC

In November 2016 werd Maintenance Partners Middle East for Maintenance Equipment LLC opgericht. De oprichting van dit nieuwe bedrijf is een volgende stap in de groeistrategie van Maintenance Partners, waarbij vestigingen dichtbij de klant een optimale technische- en commerciële ondersteuning bieden. Dit laat Maintenance Partners toe om de positie in het Midden Oosten verder te versterken vanuit Abu Dhabi.

maintenance-partners-establishment-of-maintenance-partners-middle-east-for-maintenance-equipment-llc

Lees meer op:https://maintenancepartners.com/nl/oprichting-nieuwe-firma-maintenance-partners-middle-east-for-maintenance-equipment-llc/

 

November 2016 – Start iMPact teams

maintenance-partners-impact-teamsDaarnaast werd in November gestart met de iMPact teams. Met de iMPact teams tracht MP de betrokkenheid, de efficiëntie en vooral de voldoening die onze werknemers uit het werk halen, te verhogen. Het project richt zich met name op het versterken van de samenwerking en communicatie binnen en tussen de verschillende afdelingen.

De iMPact teams zullen vergaande invloed hebben op de geleverde kwaliteit efficiëntie van de werkplaatsen van MP.

 

Verdere groei

Op korte en langere termijn staan een aantal nieuwe ontwikkelingen en uitbreidingen op het programma in binnen- en buitenland, dus stay tuned!