Breaking News | Management Buy Out


Antwerpen, 16 november 2015 – Maintenance Partners.

Zwijndrecht 17 november 2015 – Maintenance Partners, marktleider in de Benelux voor onderhoud, herstelling en revisie van elektrische of mechanische roterende machines, transformatoren en windturbines, kondigt aan dat het bedrijf opnieuw op eigen benen staat en financieel in topconditie verkeert. Na een geslaagde reorganisatie onder de vleugels van het Japanse Mitsubishi Hitachi Power Systems neemt de Belgische directie het bedrijf via een management buy-out over. 

Beide ondernemingen hebben de afgelopen maanden hun toekomststrategie uitvoerig besproken en  geherdefinieerd. De management teams van de twee bedrijven hebben geconcludeerd dat zowel Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) als Maintenance Partners over de expertise en de marktopportuniteiten beschikken om op eigen kracht te groeien en zonder dat het noodzakelijk is om als een geïntegreerde onderneming te opereren.

Beide bedrijven zullen in de toekomst nauw samen blijven werken en Maintenance Partners blijft een partner van MHPS in Europa.

Het management team en alle medewerkers van Maintenance Partners willen Mitsubishi Hitachi Power Systems bedanken voor de toewijding die het Japanse bedrijf heeft gegeven aan haar ondertussen voormalige Belgische dochterfirma sinds 2009.

Over Maintenance Partners

Maintenance Partners is opgericht in 2001. De onderneming met hoofdzetel in Antwerpen is marktleider in de Benelux voor het onderhoud, de herstelling en de revisie van alle elektrisch of mechanisch aangedreven generator- en turbinerotoren tot 100 ton. Maintenance Partners beschikt over vestigingen in Vlaanderen en Wallonië, Nederland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Meer op www.maintenancepartners.com.

Over Mitsubishi Hitachi Power Systems

Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd. (MHPS), is een thermal power generation systems bedrijf opgericht door Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. en Hitachi, Ltd. Het bedrijf werd operationeelgestart op 1 februari, 2014. Het nieuwe bedrijf MHPS combineert de wereldweide activiteit van beide bedrijven. De historische merge van de twee bedrijven combineert 150 jaar van technologisch leiderschap in energieopwekkingsoplossingen. De missie is om superieure technologische producten aan verscheidende markten aan te bieden op een snelle en kosten efficiënte manier door gebruik te maken van gecombineerde talenten en capaciteiten met een grote service ondersteuning. Voor meer info, bezoek: www.mhps.com

Perscontact voor bijkomende vragen

Maintenance Partners | Wim Schelfaut, CEO | +32 494 56 64 50 |

Lees ook