Stirrer motoren – Onderhoud, reparaties en volledige vernieuwing


Bij het produceren van LDPE (low-density polyethylene), door middel van het autoclaaf proces, zijn stirrer motoren kritisch voor de productie. Uitval van de motoren leidt direct tot economische- en productieverliezen. Maintenance Partners heeft tientallen jaren ervaring met het repareren, herwikkelen en vernieuwen van LDPE autoclaaf reactor motoren voor LDPE producenten uit de hele wereld.

Onze uitgebreide knowhow en engineering capaciteiten garanderen dat de optimale reparatiemethodes gekozen worden en dat stirrer motoren werken volgens de gewenste specificaties.

Extreme conditiesMaintenance Partners - LPDE Autoclave Reactor Motor - Before Repair

Een LDPE autoclaaf reactor is een bijzonder barre omgeving waarin de stirrer motor wordt ondergedompeld in vloeibaar ethyleen. De stirrer motor wordt gebruikt om LDPE in de reactor te mixen. Binnenin het reactorvat is de druk tot 2000 bar om de optimale condities te creëeren voor het produceren van LDPE op de gewenste flow. De temperatuur in de reactor loopt op tot 290°C in de onderste zone. Deze omstandigheden zijn zeer zwaar en zijn een uitdaging voor de levensduur van alle onderdelen.

 

Maintenance Partners - LPDE Autoclave Reactor Motor - Damaged BearingVeelvoorkomende problemen

Lagerschade

Om te voorkomen dat olie of smeermiddelen het product vervuilen worden stirrer motoren gekoeld en gesmeerd met geïnjecteerde gassen. Het nadeel van deze smeermethode is dat de levensduur van de lagers significant verlaagd wordt. Lagerschades zijn dan ook een veelvoorkomende oorzaak van het uitvallen van stirrer motoren.

Decomposition – Ontbinding product

Door de combinatie van hoge druk en temperatuur is het LPDE autoclaaf proces gevoelig voor decomposition (ontbinding van het product). Dit kan worden veroorzaakt door een voorval in het productieproces. In geval van decomposition explodeert het product, gevolgd door een snelle drukval wanneer de veiligheidsklep opent. De explosie en de drukval kunnen ernstige schade veroorzaken in een stirrer motor en een volledige inspectie is aangeraden om een betrouwbare werking te garanderen.

 

Services MP – Van preventief en curatief onderhoud tot complete vernieuwing 

Preventief Onderhoud

Doordat stirrer motoren kritisch zijn voor het productieproces is preventief onderhoud een must om een betrouwbare en veilige werking te garanderen. Stirrer motoren worden regelmatig verwisseld door reserve motoren wanneer er van product wordt gewisseld. Motoren die zijn verwisseld kunnen preventief gecontroleerd worden. De preventieve controle omvat elektrische- en trillingsmetingen, controles van de wikkelingen en het verwisselen van lagers.

Curatief Onderhoud – Herwikkelen

Maintenance Partners is volledig uitgerust om autoclaaf reactor motoren te herwikkelen. Het gebruikte isolatiemateriaal en epoxy hars zijn uitgebreid getest en goedgekeurd voor gebruik met ethyleengas en is bestand tegen de omstandigheden in de autoclaaf.

Complete Vernieuwing

In geval van ernstigere schades is het vaak noodzakelijk om de motor gedeeltelijk of geheel te vernieuwen. Maintenance Partners biedt dan aan om de hoofdcomponenten zoals het blikpakket, de stator en de rotor te vervangen. De tijd die nodig is om een motor opnieuw op te bouwen is meestal aanzienlijk korter dan de levertijd van een nieuwe motor. Omdat de motoren kritisch zijn voor het productieproces kiezen veel klanten ervoor om de motor te vernieuwen als dit mogelijk is.

Engineered Services – Verbetering betrouwbaarheid & Levensduur

Een reparatie is het ideale moment om verbeteringen aan te brengen aan de motor. Dit doen we door gebruik te maken van hoogwaardige materialen, designs te verbeteren en de functionaliteit binnen het proces te evalueren.

Onze Engineered Services visie is gebaseerd op het idee dat onderhouds- en betrouwbaarheidsoplossingen voor roterende machines de basis vormen voor het verbeteren van betrouwbaarheid, output en efficiëntie van het productieproces.

Afhankelijk van het product en proces worden de meest geschikte materialen en componenten geslecteerd door onze Engineering afdeling in samenwerking met de klant. Dit resulteert in op maat gemaakte onderhoudsoplossingen die als doel hebben de betrouwbaarheid en levensduur te verbeteren binnen het specifieke proces van de klant.

Uw voordelen

Maintenance Partners biedt een totaaloplossing voor autoclaaf reactor motoren met de volgende voordelen:

  • Tientallen jaren ervaring in het repareren van stirrer motoren voor klanten in de hele wereld
  • 1 partner voor onderhoud, reparatie en vernieuwen van motoren
  • Expert team met elektrische ingenieurs
  • Op maat gemaakte oplossingen voor uw toepassing

Meer info

Bent u op zoek naar oplossingen om de betrouwbaarheid van stirrer motoren te verhogen? Contacteer ons dan via +32(0)3 541 7140 of stuur ons een bericht.