Major Overhaul Stoomturbine, tandwielkast & generator in 12 dagen


Een afvalenergiecentrale selecteerde Maintenance Partners voor de major overhaul van een 18MW Thermodyn stoomturbine. De korte levertijd en de mogelijkheid om zowel de stoomturbine als de tandwielkast en generator bij 1 partij te reviseren overtuigde de klant om te kiezen voor Maintenance Partners.

Pit Stop major overhaul in 12 dagen

Dankzij een accurate planning van de werken ter plaatse en voorbereidingen in de werkplaats van Maintenance Partners kon de benodigde tijd voor de major overhaul aanzienlijk beperkt worden. Het kostte slechts 12 kalenderdagen van stilstand tot opstart. Om dit te realiseren werkten teams van 6 specialisten de klok rond.

Maintenance Partners 18MW Thermodyn Steam Turbine Major Overhaul - Rotor HSB 920

Scope

Volgens de scope was een major overhaul van de stoomturbine, tandwielkast en generator voorzien. Daarnaast moest de stoomturbine rotor op hoge toeren gebalanceerd worden.

Uit eerdere inspecties aan de stoomturbine bleek dat de spindel en bushing vervangen moesten worden. Om er zeker van te zijn dat het benodigde materiaal tijdens de stilstand beschikbaar was werd het onbewerkte materiaal op voorhand besteld. Na demontage van de stoomturbine ging het engineering team direct aan de slag en werden de nieuwe spindel en bushing gemaakt in de werkplaats van MP.

Onvoorziene reparaties

Tijdens de major overhaul werd schade aan 4 van de klepzittingen vastgesteld. De beschadigde klepzittingen werden vervangen. Bovendien was de laatste schoepenrij (lage druk) beschadigd. De lage druk schoepen werden gerepareerd in de werkplaats van MP.

Ondanks de onvoorziene reparatie aan de schoepen en het vervangen van de klepzittingen werd de major overhaul in 12 dagen afgerond.

Resultaat – Innovatieplan

Dankzij de 12-daagse pit stop overhaul werden de productieverliezen voor de klant beperkt tot een minimum. De klant was erg tevreden met de uitgevoerde werkzaamheden en dankzij een technical call out agreement wordt MP ook ingeschakeld voor toekomstige interventies.

Tenslotte werken de klant en MP nauw samen aan een innovatieplan om de betrouwbaarheid van de Thermodyn stoomturbine te verbeteren. Maintenance Partners zal hiervoor Engineered Services inzetten om alle aspecten van de turbine te evalueren en vast te stellen waar verbeteringen kunnen worden toegepast.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in het verbeteren van uw stoomturbine of wilt u de benodigde tijd voor een shutdown beperken. Bel ons op +32(0)3 541 7140 of stuur ons een bericht.