GEMEX riemspansysteem verhoogt uptime ventilator


Onlangs voerde Maintenance Partners een ombouw van een motorplatform uit bij een chemische fabriek in Nederland.

Hierbij werd het bestaande motorplatform vervangen door een IEC 315H Gemex systeem. Dit type Gemex is geschikt voor IEC 315 motoren met een gewicht van +/- 1000KG en bestaat uit 2 afzonderlijke voeten met elk een mechanisch/hydraulische cilinder, welke hydraulisch aan elkaar zijn gekoppeld.

Beperking Downtime

Dit Gemex systeem werd geplaatst bij een motor die een afzuigventilator aandrijft. Deze afzuigventilator is essentieel voor de veiligheid in de fabriek. Voor de klant is het belangrijk dat de downtime van de afzuigventilator tot een minimum beperkt wordt.

Dankzij het Gemex systeem kunnen snaren snel op een veilige manier gewisseld worden, zonder dat de motor opnieuw uitgelijnd moet worden. Bovendien zorgen de juiste uitlijning en riemspanning voor een langere levensduur van v-snaren, poelies en lagers.

 

Vrijblijvende Assessment

Maintenance Partners maakt vrijblijvend een gedetailleerde assessment van al uw snaargedreven toepassingen. Hierbij wordt er een inventarisatie gemaakt van de betreffende unit met een rapportage over de mogelijkheden, kosten en ROI. MP verzorgt de complete ombouw van engineering tot oplevering.

Meer weten over Gemex?

Wilt u meer weten over het alternatief voor uw traditionele riemspansystemen en hoe het veiligheid, productiviteit en betrouwbaarheid kan verbeteren?  Contacteer ons via +32(0)3 541 7140 of stuur ons een bericht via het onderstaande formulier:

    Velden met een * zijn verplicht in te vullen.

    Mr.Ms.