Flashback: Herwikkelen van tweede 120MW turbo generator rotor


Twee jaar geleden werd een 120MW Westinghouse turbo generator rotor van India naar België getransporteerd door een Antonov An-124 vrachtvliegtuig. De reparatie van de generator rotor was een bijzonder project waarbij de expertise en competentie van Maintenance Partners op het gebied van elektrische reparaties aangetoond werden. Onze klant was erg tevreden met de uitgevoerde werkzaamheden en heeft nu een tweede rotor naar MP gestuurd om te herwikkelen.

Flashback naar 2013

120 MW turbogenerator rotor 2013 A

Op dinsdag 19 november om 11u03 landde de Antonov An-124 op Brussels Airport. Het vrachtvliegtuig vervoerde de vracht van 47.300 kg (rotor inclusief canister) van India naar België. De rotor werd ingevlogen omdat de reparatie erg dringend was en de klant productieverliezen zoveel mogelijk wilde beperken.

Na het uitladen en vrijgave door douane werd de rotor onmiddelijk vervoerd naar de werkplaats van Maintenance Partners in Zwijndrecht om gerepareerd te worden.

Vandaag

Op het moment wordt de tweede generator rotor door Maintenance Partners herwikkeld. De afmetingen van deze rotor zijn exact hetzelfde als de vorige. Alleen, is de rotor deze keer per schip vervoerd en niet met een vliegtuig.

120 MW turbogenerator rotor 2015 A

De rotor is onderdeel van een energiecentrale in het Midden Oosten. In deze centrale worden drie Westinghouse generatoren met een output van 120MW elk aangedreven worden door gasturbines.  De generatoren zijn bijna 40 jaar in bedrijf en beginnen tekenen van slijtage te vertonen. In deze rotor in het bijzonder wordt het risico op kortsluitingen met de dag groter door degradatie van het materiaal.

Tijdelijke reparaties kunnen toegepast worden om problemen te voorkomen, maar uiteindelijk is een volledige herwikkeling is de enige oplossing die de levensduur werkelijk verlengt en mogelijke risico’s wegneemt.

Omvangrijk project

Het spreekt voor zich dat een volledige herwikkeling van een generator rotor die 9 meter lang is en 38 ton weegt een omvangrijke job is. Een team van 8 elektrische specialisten werkt daarom rond om de rotor eind 2015 op te leveren.

Verbeteringen

Tijdens het herwikkelen van de rotor wordt gebruik gemaakt van de gelegenheid om verbeteringen toe te passen die de duurzaamheid verhogen. Er worden bijvoorbeeld nieuwe antimagnetische eindkappen gemonteerd om oxidatie en pitting te voorkomen, want dit kan uiteindelijk leiden tot haarscheurtjes.

Daarnaast wordt ook het isolatiemateriaal vervangen door isolatiemateriaal op nomex basis. Het oorspronkelijke op mica gebaseerde materiaal is minder duurzaam en heeft een kortere verwachte levensduur dan isolatiemateriaal op nomex basis.

Stator Reparaties

Wanneer de generator rotor herwikkeld en verscheept is naar het Midden Oosten beginnen de werkzaamheden ter plaatse aan de stator. Het doel van deze reparaties is de levensduur van de stator te verlengen en het herwikkelen van de stator uit te stellen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het repareren van generatoren, contacteer ons via +32(0)3 541 71 40 of stuur ons een bericht.