Word onderhoudstechnicus: “Het is een heel afwisselende job.”


De komende twee jaar kunnen 420 onderhoudstechnici aan de slag in Antwerpen. Daarom start de VDAB een voltijdse opleiding om kandidaten klaar te stomen voor deze vacatures.

VDAB start opleiding onderhoudstechnieker

Jens Van Audenaeren (21) uit Ekeren werkt sinds een jaar als onderhoudstechnicus bij Maintenance Partners. “Ik kwam hier terecht met een vakantiejob. Ik heb elektriciteit

Jens: “We hebben zelfs klanten uit Japan en Saoedi-Arabië.“
Jens: “We hebben zelfs klanten uit Japan en Saoedi-Arabië.“

gestudeerd, maar het werk sprak me hier aan en via extra cursussen school ik mezelf bij.” Jens staat in voor de reparaties en het onderhoud van grote motoren en turbines. “Het is echt een heel afwisselende job in een dynamische omgeving, waarbij je vaak in team werkt. We hebben klanten in binnen- en buitenland, zelfs uit Japan en Saoedi-Arabië. Antwerpen staat hoog aangeschreven om dit werk uit te voeren. Voor deze job moet je een passie hebben voor grote industriële installaties, je moet handig zijn en nauwkeurig kunnen werken. Praktijkervaring doe je op tijdens de opleiding en eenmaal je aan de slag gaat.”

Flexibel

De opleiding van de VDAB duurt twaalf maanden. De theorie wordt afgewisseld met praktijk en met stages. Zowel de uren als de locaties variëren, je moet dus flexibel zijn. En je moet een rijbewijs B hebben om overal te geraken, ook in de haven.

Infosessie bij Cegelec

Tekst: Sven Cornelissen | Foto: Elisabeth Verwaest | Bron: http://www.dna.be/artikel/opleiding-onderhoudstechnieker-het-een-heel-afwisselende-job