MP fietst voor elektriciteit in Tanzania!


In September beklimmen 15 fietsers de Mont-Ventoux ten voordele van elektriciteitsvoorziening in het dorp Bassodawish. Lees hier alles over de stichting Dorizon Doenja en hoe u kunt bijdragen aan de voorziening van elektriciteit in Tanzania.

Stel je even voor, één dag zonder elektriciteit…

Als de elektriciteit in onze moderne maatschappij één dag onderbroken zou worden, dan leven we zoals onze voorouders dat vele jaren geleden deden… Elektriciteit is immers de basis van onze economische ontwikkeling en van onze welvaart.

Zonder elektriciteit komt de voedselvoorziening in gevaar en stopt de werking van ziekenhuizen, er is geen water, geen gas, geen verwarming meer. Openbaar vervoer valt stil, verkeer wordt één grote chaos want ook de signalisatie doet het niet meer. Onze informatie- en communicatiemaatschappij met radio, televisie, gsm & internet valt stil. Bedrijven kunnen niet meer functioneren en scholen vallen terug op pen en papier, studenten leren bij kaarslicht, …

Allerlei doemscenario’s waar we best niet teveel aan denken. Bedenk dan even dat er miljoenen mensen zijn voor wie elektriciteit niet beschikbaar is…

Bassodawish in Tanzania

Sinds 2009 is de Dorizon Doenja vzw uit Sint-Gillis-Waas actief met het project “Educatie, Water, Gezondheidszorg en Groene Energie voor de jongeren van Bassodawish – Tanzania”.

Dit project, dat sinds 2011 ook erkend is door de Koning Boudewijnstichting, richt zich naar de Middelbare School en het plaatselijke doktershuis met verloskliniek van het dorp Bassodawish in het Noordwesten van Tanzania. Het dorp met ca. 7.000 inwoners heeft vandaag geen enkele elektriciteitsvoorziening, behalve hier of daar een luidruchtige, dure en vervuilende generator.

Samen kunnen we zorgen voor zonnepanelen en batterijen op het doktershuis en de middelbare school. Zo helpen we de plaatselijke jeugd en de ganse gemeenschap om een nieuwe stap te zetten in de verdere ontwikkeling van hun regio.

Tijdens de avonduren kan men dan ook medische bijstand verlenen, medicatie kan koel gehouden worden, modernere technologie kan ingezet worden bij bevallingen en verzorging.

De school kan uitgroeien tot communicatiecentrum voor de dorpsgemeenschap en ook de schoolbibliotheek kan verlicht worden. Het toekomstige internaat kan uitgroeien tot een veilige plaats waar ook de meisjes kansen krijgen om te werken aan een betere toekomst.

Maintenance Partners fietst voor Elektriciteit

.

Wat doen we?

Om Dorizon Doenja vzw bij dit project te steunen zullen van 4 tot 7 september 2014 een 15-tal enthousiaste fietsers van Maintenance Partners NV richting Mont-Ventoux trekken om daar “de Kale Berg” te trotseren. Elk op eigen tempo al zwoegend en zwetend naar de top. Eén keer, twee keer of meer… Maar allen met één gemeenschappelijk doel… zoveel mogelijk zonnepanelen en batterijen bijeen fietsen ten voordele van Bassodawish.

Hoe u ons kan steunen?

U kan ons steunen door een bedrag naar keuze te storten op de projectrekening van Dorizon Doenja vzw bij de Koning Boudewijnstichting:

IBAN BE10 0000 0000 0404       BIC BPOTBEB1             Referentie ***128/2469/00188***

Elke storting van tenminste € 40 geeft recht op een fiscaal attest voor belastingvermindering. De Koning Boudewijnstichting bezorgt dit attest in het voorjaar van 2015.

Het verzamelde geld zal begin 2015 integraal besteed worden aan het project “Elektriciteit voor Bassodawish” en wordt door de bestuursleden van de vzw persoonlijk ter plaatse opgevolgd. U kan de evolutie volgen op de website van Dorizon Doenja  of via de Facebook groep.

In naam van de bevolking van Bassodawish zeggen we alvast

ASANTE SANA!!!              BEDANKT!!!