Howden Maintenance Partners en RMS werken samen aan het onderhoud van hot gas en nitric acid expanders


BETHLEHEM, PA – 2023 – Rotating Machinery Services, Inc. heeft vandaag een samenwerkingsverband aangekondigd met Howden Maintenance Partners voor het onderhoud van hot gas expanders en nitric acid expanders in Europa en het Midden-Oosten.

Deze ondertekende overeenkomst combineert de expertise en technologie van Rotating Machinery Services (RMS) op het gebied van Hot Gas Expander met de vakkundige, lokale reparatiecapaciteit van Howden Maintenance Partners (HMP) om klanten in de regio Europa en het Midden-Oosten (EMENA) beter van dienst te kunnen zijn. RMS’s kennis van apparatuur van wereldklasse, engineering en inkoop van onderdelen in combinatie met HMP’s bewezen reparatiecapaciteit in Europa zal zorgen voor een vlekkeloze revisie en reparatie van zowel Fluid Catalytic Cracking (FCC) als salpeterzuur-expanders. RMS en HMP hebben al eerder samengewerkt en beide organisaties vinden dit een natuurlijk partnerschap dat een proces mogelijk maakt dat een grotere betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid en betere prestaties van de apparatuur voor hun klanten oplevert.

 

John Bartos, Chief Executive Officer van Rotating Machinery Services legt uit: “Dankzij deze samenwerking kan RMS onze decennialange ervaring met FCC en salpeterzuur expanders aanbieden aan klanten in het Europese theater die hun apparatuur liever in België laten onderhouden. RMS is trots op de samenwerking met het uitzonderlijke team van Howden Maintenance Partners. Zowel RMS als Howden Maintenance Partners delen een cultuur die gericht is op kwaliteitsoplossingen voor onze klanten en het minimaliseren van de eigendomskosten op lange termijn van kritieke roterende apparatuur.”

Wim Schelfaut, Managing Director en Director Regional Development bij HMP voegt hieraan toe: “RMS en Howden Maintenance Partners werken al vele jaren goed samen op leverancier-klant basis. Door de samenwerking via deze overeenkomst te versterken, combineren we de expertise van RMS met de buitendienst- en werkplaatscapaciteiten bij Howden Maintenance Partners. Hierdoor ontstaat een Europees centre of excellence voor expanders waarmee we de efficiëntie en betrouwbaarheid van het productieproces van de klant kunnen verbeteren.”

“De samenwerking tussen HMP en RMS betekent dat klanten met de EMENA-regio nu beschikken over Expander Service ondersteund door RMS, de wereldwijde leider in FCC en salpeterzuur expanders, en Howden Maintenance Partners, de in België gevestigde ISO 9001:2015 gecertificeerde werkplaats.”

Dan Jones Vice President of International Sales bij RMS gaat verder: “Onze missie is om klanten te voorzien van RMS’ bewezen engineering expertise, hardware en begeleiding gekoppeld aan een snelle uitvoering in een Europese faciliteit. RMS zal verantwoordelijk zijn voor de technische aspecten van de reparatie- en uitbreidingsdiensten, terwijl het team van Howden Maintenance Partners het werk in de werkplaats zal uitvoeren. Alle reparaties zullen in overeenstemming zijn met de RMS-normen en ondersteund worden door RMS.”

 

Over Rotating Machinery Services

RMS werd opgericht in 1998 met de visie om het concept van een aftermarket turbomachinebedrijf opnieuw uit te vinden en levert wereldwijd engineering-, reparatie- en onderhoudsdiensten aan de roterende apparatuur die kritieke infrastructuur ondersteunt. RMS zorgt voor de continue betrouwbare en veilige werking van grote industriële roterende apparatuur die essentieel is voor de energie-, petrochemische, voedsel- en drankindustrie, mijnbouw en staalindustrie. RMS is de OEM voor AC Compressor en CONMEC turbomachines, de OEM voor de voormalige Siemens Hot Gas FCCU Expander lijn, en dient als een alternatieve bron voor aftermarket oplossingen en service voor alle andere merken van roterende apparatuur.

 

Voor meer informatie: https://rotatingmachinery.com/

Over Howden Maintenance Partners

Maintenance Partners, opgericht in 2001, is een toonaangevende leverancier van aftermarket diensten gericht op onderhoud, reparatie en revisie van industriële compressoren, pompen, elektromotoren, blowers, stoomturbines en generatoren van elk merk. Maintenance Partners heeft zijn hoofdkantoor in België en bedient voornamelijk Europese en Noord-Afrikaanse klanten in de industriële, thermische en hernieuwbare energiesector en de petrochemische, olie- en gasmarkt. Maintenance Partners werd in 2021 overgenomen door Howden en is nu een van Howden’s Europese aftermarket Service Centers, die een responsieve lokale service biedt voor alle behoeften.

Howden Maintenance Partners is een zeer flexibele leverancier van aftermarket diensten, ondersteund door de wereldwijd toonaangevende OEM Howden. Het bedrijf combineert werkplaats- en velddiensten met uitgebreide engineeringscapaciteiten, om de betrouwbaarheid van roterende apparatuur en turbomachines te verbeteren.

Voor meer informatie kunt u ons bellen op +32 3 541 71 40 of een bericht sturen via het formulier op deze pagina: https://maintenancepartners.com/en/contact/